Relatietherapie Rotterdam Centrum

Gespecialiseerd in gemengde & interculturele relaties

Liefde is het mooiste wat je elkaar kunt geven.

Liefde, intimiteit, respect voor elkaars cultuur zijn belangrijke elementen die de basis vormen voor een gelukkige, gelijkwaardige relatie. Door onbegrip, ruzies, vreemdgaan en onbevredigende communicatie kan de kwaliteit van de relatie verslechten. Dat lijdzaam accepteren of scheiden lijkt soms de makkelijkste oplossing, maar worden jullie daar echt gelukkig van? Of is het toch de moeite waard om de relatie een kans te geven door de disfunctioneel interactie patroon tussen jullie te leren doorbreken?

In de therapie hou ik elk van jullie een spiegel voor, zodat je eigen patronen en de interacties tussen jullie beiden zichtbaar worden.

Ik help jullie weer verbinding maken

Ik laat je zien dat je dingen ook anders kunt doen en geef je inzicht in wat wel werkt tussen jullie. Hiervoor maak ik gebruik van schematherapie (bekijk de film over schematherapie op www.dinamocoaching.nl) en vooral van EFT. Tijdens de therapie help ik je automatismen en onbewuste patronen te ontdekken om vervolgens deze zelf te doorbreken. Zo creƫren we samen een omgeving waarin jullie weer in verbinding komen met elkaar.

Werkwijze

Eerst voer ik een gesprek met jullie samen en daarna twee gesprekken met jullie afzonderlijk. Daarna gaan de sessies gezamenlijk verder. De therapie gaat thuis verder met huiswerk en informatie. Meestal kunnen stellen na enkele sessies zonder mij, maar met elkaar weer verder.

Emotionally Focused Therapy (EFT) voor partnerrelaties

Een zeer doeltreffende therapie is Emotionally Focused Therapy. Als er problemen zijn binnen je relatie, wordt de verbinding tussen jullie onveilig. Met EFT herstellen we dat, zodat jullie als partners weer toegankelijk en ontvankelijk voor elkaar kunnen zijn. Veilige relaties zijn een buffer tegen stress en onzekerheid en zorgen ervoor dat je je eigen persoonlijkheid optimaal kunt ontwikkelen.

Kijk onderstaande film 

https://www.youtube.com/watch?v=xaHms5z-yuM

Bij deze vorm van therapie gaat het vooral over de emotie en het voelen daarvan. Alleen door te voelen kun je tot verandering komen. Door het uiten van emoties zullen jullie je bewust worden van je eigen behoeften en verlangens en die van je partner.

Aanbevolen literatuur voor partners:

- 'Houd me vast' van auteur: dr. Sue Johnson vormt een praktisch uitgangspunt voor EFT.

- 'De vijf talen van de liefde' van auteur: Gary Chapman

Willen jullie geen ruzie meer, een betere relatie? Neem contact met me op en maak direct een afspraak bij mij voor een intakegesprek.

mail: info@dinamocoaching.nl of bel 06 3870 1670