Therapievormen

Ik ben gespecialiseerd in:

1. EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY. (EFT) VOOR PARTNERRELATIES

EFT is een zeer doeltreffende therapievorm

Als er problemen zijn binnen uw relatie, wordt de verbinding tussen u en uw partner onveilig. Met EFT herstellen we dat, zodat jullie als partners weer toegankelijk en ontvankelijk voor elkaar kunnen zijn. Veilige relaties zijn een buffer tegen stress en onzekerheid en zorgen ervoor dat u uw eigen persoonlijkheid optimaal kunt ontwikkelen.

Bij deze vorm van therapie gaat het vooral over de emotie en het voelen daarvan. Alleen door te voelen kunt u tot verandering komen. Door het uiten van emoties zult u bewust worden van uw eigen behoeften en verlangens en die van uw partner.

Aanbevolen literatuur voor partners:

  • 'Houd me vast' van auteur: dr. Sue Johnson vormt een praktisch uitgangspunt voor EFT.
  • 'De vijf talen van de liefde' van auteur: Gary Chapman

Willen jullie geen ruzie meer, een betere relatie? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Praktijk-Dinamo

Info@dinamocoaching.nl


2. COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Ik ben een geregistreerde cognitieve gedragstherapeut (VGCt). Mijn behandeling is volgens de richtlijnen van de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapeut. Lees hier verder

In gedragstherapie staat het gedrag van de cliënt centraal. Hoe iemand handelt, bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe iemand zich voelt. Wie geneigd is om uit angst bepaalde zaken uit de weg te gaan, zal zijn angst vaak eerder versterken dan verminderen. Wie niet goed weet hoe hij zijn mening het beste naar voren kan brengen, zal eerder onzeker of juist geïrriteerd worden. Wie niet heeft geleerd hoe hij zich moet beheersen, zal gemakkelijk het slachtoffer worden van zijn eigen impulsiviteit.

Binnen gedragstherapie brengen therapeut en cliënt eerst het problematische gedrag en de omstandigheden waarin die voorkomen in kaart. Vervolgens helpt de therapeut de cliënt om met beter passende gedragspatronen te reageren op die omstandigheden. Hiervoor worden diverse oefeningen en huiswerk gedaan. Zowel het inventariseren van problematisch gedrag als het bedenken en oefenen van nieuw, beter passend gedrag doen cliënt en therapeut samen.

Lees hier verder


 Relatietherapie bij EEN EFT relatietherapeut en cognitieve gedragstherapeut Rotterdam
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin